Crispy avocado tacos

on

Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.

Gör så här

Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär varje halva i 4 klyftor. Blanda mjölet med salt. Vänd avokadon först i mjöl, sedan ägg och sist panko.

Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera tills avokadon är gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.

Till servering: Servera gärna i små tortillabröd med tomatsalsa, picklad chili, chilimajonnäs, koriander och lime.

ingredienser 4 portioner

4 avokador
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l frityrolja
flingsalt

Till servering
små tortillabröd
tomatsalsa
picklad chili
chilimajonnäs
färsk koriander
limeklyftor