Bulgogi

on

Recept för 4 personer

Entrecote, i bit 500 g
Gul lök 1
Vitlöksklyftor 3
Japansk soja 1 dl
Strösocker 3 msk
Sesamolja 2 msk
Risvinäger eller vitvinsvinäger 2 msk

Gochujangkräm:
Salladslök ½ knippe
Smetana 2 dl
Gochujang 2 msk
Sesamolja 1 msk

Groddsallad:
Färska böngroddar ca 150 g
Salladslök ½ knippe
Färsk koriander 1 kruka
Rostade sesamfrön ½ dl
Japansk soja 1 msk
Lime, finrivet skal och saft 1

Till servering:
Jasminris 4 port
Salladsblad, t ex roman- eller gemsallad
Kimchi

Gör så här
Skär köttet i tunna skivor. Grovriv päronet. Skala och finhacka lök och vitlök. Lägg allt i en skål och tillsätt resterande ingredienser. Blanda väl och låt stå i rumstemeratur medan resten förbereds.
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
Gochujangkräm:
Skiva salladslöken och blanda med resterande ingredienser.
Groddsallad:
Skölj groddarna, skiva salladslöken och grovhacka koriandern. Lägg i en skål och blanda med sesamfrön, soja, limeskal och limesaft.
Till servering:
Skölj salladsbladen. Stek köttet, med den marinad som kommer med, i omgångar i en riktigt het stekpanna utan fett.
Fyll salladsbladen med ris, groddsallad, kött, gochujangkräm och kimchi.