Daeji Bulgogi

on

Med det här enkla receptet lär du dig att göra den populära rätten Daeji Bulgogi eller kryddigt koreanskt fläsk. Rätten kombinerar sötma och värme med mört, tunt skivat fläsk till en fantastisk kombination.

Ingredienser
900g benfritt fläsk

För marinaden:
1/2 medelstor lök, finhackad
1 msk finhackad vitlök
1/2 msk sesamolja
1 msk sojasås
2 matskedar gochujang (koreansk röd chilipasta)
2 1/2 matskedar strösocker
1 msk risvin
1 tsk malen färsk ingefära

Så gör du:
Skiva fläsket i mycket tunna bitar, ungefär lika tjock som bacon.

Lägg lök, vitlök, sesamolja, sojasås, kochujang, socker, risvin och ingefära i en plastpåse och lägg i köttet.

Låt köttet marinera i minst 30 minuter, eller så länge som en timme.

Grilla eller stek köttet 4-8 minuter eller tills det är klart.

Servera och njut!