Det mjuka köttet inuti avokadon tillsammans med den frasiga paneringen blir till en ren smaksensation i munnen. Bjud i varma tortillabröd med tomatsalsa, chilimajo, lime och massa koriander.
Gör så här
Dela, kärna ur och gröp ur avokadon. Skär varje halva i 4 klyftor. Blanda mjölet med salt. Vänd avokadon först i mjöl, sedan ägg och sist panko.
Värm oljan i en kastrull till 170–180°C. Fritera tills avokadon är gyllene. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Till servering: Servera gärna i små tortillabröd med tomatsalsa, picklad chili, chilimajonnäs, koriander och lime.
ingredienser 4 portioner
4 avokador
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 uppvispat ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
ca 1 l frityrolja
flingsalt
Till servering
små tortillabröd
tomatsalsa
picklad chili
chilimajonnäs
färsk koriander
limeklyftor