Populärt att beställa mat online

den

En av de större trenderna det senaste året är att beställa mat hem, så kallad hemkörning från restauranger och butiker. Trenden som föregick denna var att boka bord online. Det blev en naturlig logisk, följd. Från att säkerställa en plats på tilltänkta restaurangen till att inte behöva lämna hemmet för att äta maten därifrån. Men det tog lite tid, förmodligen för att svenska samhället inte riktigt varit redo eller rustad för denna typ av service.  Men när teknik, ändrad svensk demografi och globala företag samverkar så bord det rimligen funka. Numera så beställer alla mat genom mobiltelefonen. I Sverige så finns det numera fyra etablerade aktörer och alla har sin egna app. Även de svenska mobiloperatörerna har pushat för detta digitala liv, där vi gör allt fler saker genom vår mobiltelefon. Abonnemang.se som är Sveriges största jämförelsetjänst för mobilabonnemang och därmed har koll på alla svenska mobiloperatörer, visar genom sin kartläggning hur stort behovet är.

Men allt har inte varit en solskenshistoria, branschen fick en del dålig PR när några dagstidningar granskade företagens arbetsförhållanden och villkor. Dagens Nyheter hade ett reportage som belyste detta på ett bra sätt.  Expressen.se skriver också om att Skatteverket granskar branschen, då tydligen en del fusk förekommit.

Men trots det negativa så uppväger fördelarna med att kunna beställa mat hem:

  • Man sparar tid
  • I covid tider så slipper man exponeras sig bland folk
  • Undviker impulsköp
  • Underlättar familjepusslet
  • Skonar miljön genom att inte behöva ta egna bilen

Sammanfattningsvis så finns det många fördelar med att beställa mat online, vilket gör att denna typ av tjänst är här för att stanna. Människor blir mer och mer digitala och förväntar sig att kunna utföra fler och fler saker med sin mobiltelefon. Mobilabonnemangen går mot fri surf, snabbare hastighet och bättre och bättre appar. Om vi ska göra en framtidspaning så är nästa steg att leveranser görs av drönare eller någon slags robot, fast dit är det än så länge långt kvar.